با بررسی دو مثال دیگر از نمونه های موفق گیمیفیکیشن ادامه می دهیم. خواندن موارد موفق در گیمیفیکیشن ایده های بسیار خوبی رو به ما می دهد تا بتوانیم مدل خودمان را شبیه سازی کنیم. اگر نمونه های قبل را نخوانده اید، حتمن از طریق لینک های انتهای متن آن ها را نیز مرور کنید. مثل همیشه سوالی هم اگر داشتید میتونید با ما در میان بگذارید.
مثال ۸ از بازیکاری (گیمیفیکیشن) در آموزش
Course Hero: بهبود روابط آنلاین مابین معلم و دانش آموز
Course Hero یک پلتفرم آموزشی آنلاین برای دانش آموزان و یک درگاه جهت انتشار منابع آموزشی به دیگران میباشد. این سایت به جمع آوری و سازماندهی مواد درسی میپردازد که توسط محققین و دانش آموزان کاربر مورد استفاده قرار میگیرد. این پلتفرم آموزشی بازیکاریزه شده، مواردی چون فلش کارت، تمارین امتحانی، مجموعهای از مسائل و … که توسط سایرین آپلود شده است را ارائه میکند. به علاوه، Course Hero به شما این اجازه را میدهد که به فلش کارتهای دیجیتالی، ویدیو سخنرانیها و کنفرانسها و غیره دستیابی پیدا کنید.
اپلیکیشن فلش کارتهای دیجیتالی به دانش آموزان اجازه میدهد تا خودشان برنامه درسی خود را ایجاد کنند، که قابل دستیابی توسط دیگران نیز است. این موضوع به آنها این اجازه را میدهد که از یکدیگر در جهت گسترش برنامههای همدیگر کمک بگیرند. این سیستم به دانش آموزان از طریق نشان براساس میزان پیشرفت آنها ، امتیازاتی را میدهد.
مهمترین ویژگی Course Hero ، ویژگی Courses Section آن است که به شما طیفی از دروس مجانی و پولی را براساس تراکم موضوعی(به چه مطالبی در سایت بیشتر از همه مراجعه کردید) پیشنهاد میکند. هر درس معمولا شامل ۶ بخش است، که توسط ترکیبی از ویدیوها و مقالات آموزش داده میشود. همچنین در حین یادگیری میزان پیشرفت شما به وسیله تستهای پیوسته و همیشگی مورد ارزیابی واقع میشود.
بعضی از این دروس در سه دسته درسی تقسیم میشوند، همچون کسب وکار(تجارت)، برنامه نویسی وب و کارآفرینی. برای دانشآموزانی که ۵ درس یا بیشتر را در یک دسته گذرانده باشند، Course Hero به آنها لقب نقش با افتخار و یا honors) designation) را پیشنهاد میکند که این خود یک حرکتی انگیزشی است. این حرکات انگیزشی شامل مصاحبه شغلی، جوایز نقدی و … میباشد که باعث شده است Course Hero یک مثال موفق بازیکاری در آموزش باشد.
مثال ۹ از بازیکاری در آموزش
Brainscape: تقویت اطمینان براساس تکرار یک بازی
Brainscape یک پلتفرم آموزشی موبایل و تحت وب است که طوری طراحی شده است که به دانشآموزان کمک میکند تا درسهایشان را هوشمندانهتر بخوانند. این برنامه از الگوریتمهای قابل انطباق در جهت ایجاد فلش کارت استفاده میکند، به طوری که براساس اینکه دانشآموزان چه میدانند و چه چالشهایی در پیش رو دارند، تغییر میکند. به بیان دیگر نحوه پاسخگویی این برنامه برای تک تک کاربرانش متفاوت است.
روشی که در این پلتفرم بازیکاری آموزشی استفاده شده است با نام اطمینان براساس تکرار(Confidence Based Repetition) شناخته شده است. هنگامی که یک دانشآموز به هر سوال پاسخ میدهد، Brainscape درباره میزان اطمینان فرد در توانایی در حفظ مفهوم مورد نظر نیز سوال میپرسد تا با استفاده از این اطلاعات بتواند میزان تکرار این مفهوم مورد نظر برای دانشآموز، تا چه حدی ضروری است. رنگهای فلش کارتهای ایجاد شده نیز معرف میزان سطح اعتماد به نفس فرد، در یادگیری مطلب است. قرمز به معنای عدم داشتن اطمینان است و رنگ آبی که پنجمین رنگ است، به معنای اطمینان از یادگیری مطلب مورد نظر میباشد.
این برنامه شامل دو قسمت است که در قسمت اول کاربر به صورت مجانی، خود فلش کارتهایش را ایجاد میکند و دومی فلش کارتهایی است که به صورت پولی در اختیار محققین و دانشآموزان قرار میگیرد.
منبع:
The 10 Best Educational Apps that use Gamification for adults in 2018